Hoe houd je je zilveren sieraden mooi?

Hoe houd je je zilveren sieraden mooi?

Onderhoud zilveren sieraden

‘Help! Mijn favoriete ketting verkleurt’ Geen stress! Met deze tips zorg jij dat je zilveren sieraden hun shine behouden.

Waarom verkleurt mijn sieraad?

Het is belangrijk om te weten dat zilver na verloop van tijd verkleurt, dit komt door het natuurlijke oxidatieproces. ‘De wat?’ Ik zal het uitleggen, zilver wordt zwart door watersulfide (zwavel), dit is een stof die onder andere voorkomt in de lucht en in andere stoffen.  Op het moment dat zilver in aanraking komt met watersulfide ontstaat er een chemische reactie waardoor er een zwart laagje wordt gevormd.  Dit noemen we ook wel zilversulfide en kan je vergelijken met een dun laagje roest op ijzer.

Ook heeft de zuurgraad van je huid invloed op je zilveren sieraden. Wat je eet, alcoholgebruik en medicijngebruik spelen hier allemaal en rol in, omdat het de natuurlijke oliën van de huid kan beïnvloeden. Bij sommige mensen verkleurt het sieraad ook als ze ziek zijn, dit heeft te maken met een verhoogde zweetproductie. In zweet zit onder andere ammoniak wat kan reageren op zilver.
Om die rede wordt het afgeraden op te sporten met je sieraden.

Met deze tips heb jij extra lang plezier van je sieraden

  • Zilver is gevoelig voor cosmetica, spuit geen deo/parfum op je sieraden en kijk uit met crème.
    Wacht minimaal een halfuurtje voordat je een sieraad omdoet.
  • Doe je zilveren sieraden af tijdens het zwemmen. Zilver reageert met het chloorwater, waardoor verkleuring sneller kan ontstaan. Dit geldt trouwens ook voor zwemmen in de zee.
  • Tijdens het sporten is het beter om geen sieraden te dragen.
  • Draag je je sieraad niet? Berg je ketting, armband, ring of oorbellen netjes op in je Young & Free Jewelry sieradendoosje of zakje.
    Sieraden die weinig gedragen worden verkleuren eerder, dit kun je tegengaan door ze goed op te bergen.  Let op! Zorg ervoor dat je geen verschillende materialen bij elkaar stopt, dus zilver bij zilver en goud bij goud.
  • Op zich kan je douchen met onze zilveren sieraden, let wel goed op met shampoo en douchegel. Om er zeker van te zijn dat je sieraden niet aangetast worden door je douche producten, kan je ze beter afdoen.

Vind je het leuk om op de hoogte gehouden te worden van toffe sieraden acties, win acties & inspiratie foto’s? Check dan onze Facebook & Instagram.