Geboortestenen en hun betekenis

blog over sieraden met geboortestenen van Young & Free Jewelry

Wat is mijn geboortesteen?

Bij Young & Free Jewelry begrijpen we dat sieraden niet alleen een uiterlijke schoonheid hebben, maar ook een diepgaande betekenis dragen. Elke geboortesteen heeft zijn eigen unieke eigenschappen, afkomst en symboliek. Laten we samen deze fascinerende wereld van geboortestenen verkennen. En meer te weten komen over de edelstenen die jouw geboortemaand vertegenwoordigen.

Geboortesteen Januari – Granaat:

De granaat, de geboortesteen van januari, is een veelzijdige steen die in verschillende kleuren voorkomt, variërend van dieprood tot oranjebruin en zelfs groen. Deze edelsteen, afkomstig uit landen zoals India, Brazilië en de Verenigde Staten, staat bekend om zijn hardheid (7-7.5 op de schaal van Mohs). Daarnaast symboliseert Granaat liefde, toewijding en passie. Daarnaast wordt geloofd dat de edelsteen energie geeft, negatieve emoties transformeert en de drager beschermt tegen nachtmerries. Deze steen staat ook voor kracht en moed, waardoor het een perfect cadeau is voor mensen die nieuwe uitdagingen aangaan.

Geboortesteen Februari – Amethist:

Amethist, de geboortesteen van februari, is een prachtige paarse kwartsvariëteit. Deze steen wordt meestal gevonden in landen als Brazilië, Zambia en Madagaskar. Amethist heeft een hardheid van 7 op de schaal van Mohs en staat bekend om zijn kalmerende energie.
Het symboliseert nuchterheid, helderheid en spirituele groei. Ook wordt het gezien als een krachtige beschermer tegen negatieve energieën en stress. Amethist stimuleert helder denken, intuïtie en spirituele wijsheid, waardoor het een favoriete steen is voor meditatie en contemplatie.

Geboortesteen Maart – Aquamarijn:

Aquamarijn, met zijn helderblauwe tinten, is de geboortesteen van maart. Deze steen wordt vaak gewonnen in landen zoals Brazilië, Colombia en Nigeria. Met een hardheid van 7.5-8 op de schaal van Mohs staat Aquamarijn bekend om zijn helderheid en zuiverheid. Het symboliseert vrede, hoop en vernieuwing.
Het wordt geassocieerd met het kalmerende en zuiverende element van water. Aquamarijn bevordert communicatie, helpt bij het uiten van gedachten en emoties, en versterkt het gevoel van compassie en mededogen.

Geboortesteen April – Diamant:

Diamanten, de geboortestenen van april, zijn een van de meest begeerde edelstenen ter wereld. Ze komen voor in verschillende kleuren, maar worden het meest geassocieerd met kleurloosheid. Diamanten worden vaak gewonnen in landen als Zuid-Afrika, Australië en Rusland. Met een perfecte hardheid van 10 op de schaal van Mohs symboliseert de diamant eeuwige liefde, zuiverheid en onverwoestbaarheid.
Het wordt gezien als een symbool van eeuwige verbintenis en succes. Diamanten worden geassocieerd met innerlijke kracht, moed en helderheid, en worden vaak gedragen om zelfvertrouwen te vergroten.

Geboortesteen Mei – Smaragd:

Smaragden, met hun intense groene kleur, zijn de geboortestenen van mei. Ze worden meestal gevonden in landen zoals Colombia, Zambia en Brazilië. Smaragden hebben een hardheid van 7.5-8 op de schaal van Mohs en staan bekend om hun zeldzaamheid en schoonheid. Deze stenen symboliseren vernieuwing, groei en harmonie. Het staat voor wijsheid en evenwicht, en wordt vaak geassocieerd met liefde en toewijding. Smaragden worden gezien als een krachtige genezer, die emotionele blokkades oplost en het hart opent voor liefde en compassie.

Geboortesteen Juni – Parel en Alexandriet:

Parels, de geboortestenen van juni, zijn uniek omdat ze afkomstig zijn van levende oesters en mosselen. Ze komen voor in verschillende kleuren, waaronder wit, roze, zwart en goud. Parels worden gewonnen in landen als Japan, China en Australië. Met een hardheid van 2.5-4.5 op de schaal van Mohs symboliseren parels zuiverheid, wijsheid en geluk. Alexandrieten, met hun kleur veranderende eigenschappen, worden voornamelijk gevonden in landen als Brazilië, Sri Lanka en Tanzania. Deze stenen symboliseren intuïtie, geluk en creativiteit. Ze worden geassocieerd met maanenergie en staan voor vrouwelijkheid en spirituele groei.

Geboortesteen Juli – Robijn:

Robijnen, met hun dieprode kleur, zijn de geboortestenen van juli. Ze worden vaak gewonnen in landen als Myanmar, Thailand en Sri Lanka. Robijnen hebben een hardheid van 9 op de schaal van Mohs en staan bekend om hun passie, moed en energie. Deze stenen zijn een symbool van liefde en kracht. Robijnen worden gedragen om vitaliteit en levensvreugde te versterken, en om emotionele balans te herstellen.

Geboortesteen Augustus – Peridoot:

Peridoten, met hun kenmerkende heldergroene kleur, zijn de geboortestenen van augustus. Ze worden voornamelijk gevonden in landen als Egypte, Myanmar en de Verenigde Staten. Peridoten hebben een hardheid van 6.5-7 op de schaal van Mohs en symboliseren bescherming, kracht en welvaart. Het wordt gezien als een steen van licht en positieve energie, die stress en negativiteit verdrijft. Peridoot bevordert innerlijke rust, zelfvertrouwen en harmonie in relaties.

Geboortesteen September – Saffier:

Saffieren, met hun diepe blauwe kleur, zijn de geboortestenen van september. Ze komen voor in verschillende kleuren, waaronder blauw, geel, roze en groen. Saffieren worden vaak gewonnen in landen als Sri Lanka, Myanmar en Thailand. Met een hardheid van 9 op de schaal van Mohs symboliseren saffieren wijsheid, loyaliteit en nobelheid.  Het wordt gezien als een steen van spirituele verlichting en innerlijke vrede. Saffieren worden geassocieerd met helderheid van denken, bescherming tegen negatieve invloeden en het aantrekken van goede kansen. Deze stenen worden al eeuwenlang gewaardeerd om hun schoonheid en betekenis.

Geboortesteen Oktober – Opaal en Rozenkwarts:

Opaal, met zijn kleurrijke schittering, is de geboortesteen van oktober. Het komt voor in landen als Australië, Ethiopië en Mexico. Opaal heeft een hardheid van 5.5-6.5 op de schaal van Mohs en symboliseert creativiteit, passie en hoop.
Rozenkwarts, met zijn zachte roze tint, staat voor onvoorwaardelijke liefde en emotionele heling.
Het wordt vaak gebruikt om liefde aan te trekken en bestaande relaties te versterken.

Geboortesteen November – Topaas en Citrien:

Topaas, in zijn verschillende kleurvariaties, is de geboortesteen van november. Het komt voor in landen als Brazilië, Mexico en Sri Lanka. Topaas heeft een hardheid van 8 op de schaal van Mohs en symboliseert vriendschap, liefde en voorspoed. Het wordt vaak gedragen als een talisman voor geluk en succes. Citrien, met zijn warme gouden kleur, staat voor geluk en overvloed. Het wordt geassocieerd met positiviteit en optimisme. Citrien wordt voornamelijk gewonnen in landen als Brazilië, Madagaskar en de Verenigde Staten.

Geboortesteen December – Turkoois, Tanzaniet en Zirkoon

Turkoois, met zijn kenmerkende blauwgroene kleur, is de geboortesteen van december. Het wordt vaak gevonden in landen zoals de Verenigde Staten, Iran en China. Turkoois heeft een hardheid van 5-6 op de schaal van Mohs en wordt al eeuwenlang gewaardeerd om zijn beschermende eigenschappen. Deze steen symboliseert welzijn, voorspoed en positieve energie.

Tanzaniet, met zijn diepe blauwe tot violette kleuren, is een zeldzame edelsteen die voornamelijk wordt gewonnen in Tanzania, zoals de naam al doet vermoeden. Het heeft een hardheid van 6-7 op de schaal van Mohs en staat bekend om zijn spirituele betekenis. Tanzaniet symboliseert transformatie, spirituele groei en het openen van het derde oog.

Zirkoon, met zijn sprankelende vuur en beschikbaar in verschillende kleuren zoals bruin, geel, groen, blauw en rood, is een veelzijdige geboortesteen voor december. Het wordt gevonden in landen zoals Sri Lanka, Myanmar en Cambodja. Zirkoon heeft een hardheid van 6-7.5 op de schaal van Mohs en symboliseert zelfvertrouwen, energie en kracht. Het wordt vaak gedragen als een amulet voor bescherming en welvaart.

Shop geboortestenen bij Young & Free Jewelry

Bij Young & Free Jewelry bieden we een prachtige collectie sieraden met deze diverse en betekenisvolle edelstenen.
Elk stuk in onze collectie wordt met zorg ontworpen om de unieke eigenschappen van elke steen te benadrukken, waardoor je een echt persoonlijk sieraad kunt dragen dat jouw geboortemaand viert.

Vind je het leuk om op de hoogte gehouden te worden over leuke acties & nieuwe blogs.
Volg ons dan op Facebook en Instagram!