Elske Doets – YLBA Interview met Yentle

Young Lady Business Academy

In 2023 heeft oprichtster Yentle Beers meegedaan aan de Young Lady Business Academy, een initiatief van zakenvrouw en inspirator Elske Doets.
Sinds Elske Doets  ‘Zakenvrouw van het jaar’ is geworden duurt het niet lang voordat de YLBA opricht.
Tijdens de Academy week kom je terecht in een snelkookpan aan kennis en inspiratie, niet online, maar live op locatie.
Een aantal vaste thema’s die naar voren komen zijn: financiële zelfredzaamheid, leiderschap, effectief communiceren en neurowetenschap.
Je leert om je dromen te concretiseren en meteen actie te ondernemen om deze te verwezenlijken. Een citaat die we Elske vaak hoorde zeggen : ”Je moet het ijzer smeden als het heet is”.

Dromen.. vele mensen hebben ze, maar om ze te behalen moet je stappen zetten, uit je comfortzone gaan én vooral niet opgeven!
Young & Free Jewelry is voor ons ook begonnen als droom, een rede om elke dag weer op te staan. Werken aan een missie die groter is dan onszelf.
In het onderstaande interview nemen we je graag mee in het gedachtegoed van Young & Free én hoe de academy week is bevallen.

Interview YLBA – Elske Doets

V: Je droomt niet over een bedrijf, maar over een imperium.
A: Op de YLBA stimuleren de deelnemers elkaar groot te denken en te dromen. Misschien dat ik daarom kies voor “imperium”. Uiteindelijk willen we met Young & Free Jewelry internationaal gaan. De maatschappelijke missie houdt namelijk niet op bij de grens.

V: Wat is die maatschappelijke missie?
A: Young & Free wil niet alleen maar sieraden verkopen, maar ook de dromen van mensen helpen realiseren.

V: Op welke manier doen jullie dat?
A: Bij elk verkocht sieraad leggen we vijf procent van het aankoopbedrag apart. Met het oplopende bedrag financieren we het dichterbij brengen van dromen.

V: Wanneer kom je daarvoor in aanmerking?
A: Als je meedoet aan een van onze win-acties en als winnaar uit de bus komt. Dan mag je een activiteit of cursus uitzoeken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Elske Doets YLBA blog samen met Yentle Beers over Young & Free JewelryV: Vanwaar die focus op persoonlijke ontwikkeling?
A: Omdat we vinden dat een sieraad pas echt tot zijn recht komt als ook de persoon die het draagt zich goed voelt. Daarom willen we niet alleen de buitenkant maar ook de binnenkant van de klant een lift geven: dat én het sieraad schittert, én de persoon die het aanschaft.

V: Heb je een voorbeeld van iemand die je als persoon weer hebt laten schitteren?
A: Ja. Ik denk onder meer aan een 18-jarig meisje die een fotoshoot van ons heeft gekregen. Daardoor heeft ze haar zelfvertrouwen teruggevonden. En beschikte ze weer over de energie om naar haar werkelijke passie op zoek te gaan. In de toekomst willen we ook hele ervaringen teruggeven, zoals abseilen van de Euromast.

V: De focus op persoonlijke ontwikkeling heeft een directe relatie met jouw eigen leven, begrijp ik.
A: Klopt. Ik ben opgegroeid met een moeder die verslavingsgevoelig was. Zij heeft me de gevolgen laten zien als inspiratie en zelfvertrouwen, in je leven ontbreken. Als je die onmisbare krachtbronnen niet hebt, ga je op de automatische piloot leven en word je gevoelig voor middelen die verdoven.

V: Jullie zijn dus veel meer dan sieradenverkopers.
A: Absoluut. Maar onze impact is natuurlijk niet los te zien van de sieraden zelf.  Door bijvoorbeeld rechtstreeks contact te leggen met goudsmeden, kunnen we custommade sieraden maken, helemaal toegesneden op iemands persoonlijke wens. Dat past bij onze individuele benadering.

V: Werkt jouw bedrijf met deadlines? Ofwel, dán moet dát bereikt zijn?
A: .Er zijn geen absolute deadlines. Maar ja, Young & Free heeft het plan om binnen afzienbare tijd met een eigen sieraden-lijn te komen die we willen verkopen via de Bijenkorf. We hebben al de juiste contacten gelegd om die sieraden-lijn te realiseren.

V: Je spreekt steeds over ‘we’ omdat je Young & Free Jewelry met je eigen partner runt. Is dat ideaal, zo dicht op elkaar?
A: Ik vind van wel. Je leert elkaar van meerdere kanten kennen, waardoor je nog meer naar elkaar toe groeit. Ook het idee dat je samen aan iets groters werkt dan je zelf bent, vind ik geweldig inspirerend.

 

Ben je tussen de 15 en 25 jaar en lijkt het je ook leuk om mee te doen aan de Young Lady Business Academy? Klik dan hier.