Winactie

Win een academy plek

Voor de Young Lady Business academy (x2)

In samenwerking met zakenvrouw Elske Doets mogen we maar liefst 2 academy plekken weggeven voor de Young Lady Business Academy. Je kunt Elske onder andere kennen van Doets Reizen en haar rol als investeerder in Dragons’ Den.

De Academy-week wordt 2x per jaar live georganiseerd en helpt jonge vrouwen van 15 tot en met 25 jaar van alle schoolniveaus om meer zelfvertrouwen op te bouwen en scherpe keuzes te maken. Om vervolgens op te klimmen naar gezichtsbepalende functies bij overheid, in het bedrijfsleven of een start te maken als ondernemer. Allereerst voor zichzelf natuurlijk, maar ook voor de samenleving, die zoveel ‘rijker’ wordt van vrouwen op cruciale posities – en met die vrouwen sneller gaat bewegen in de gewenste richting van gendergelijkheid.

Ook Young & Free oprichtster Yentle heeft meegedaan aan de Academy en dit is wat zij er over te zeggen heeft: ”Door deel te nemen aan de Academy gaan er nieuwe deuren voor je open. Je begeeft je in een onwijs inspirerende omgeving, waarin je je potentieel leert ontdekken. Daarnaast word je onderdeel  van een groot netwerk, waarin we elkaar vooruithelpen. Ben je jong & ambitieus? Dan is dit een kans die niet wilt missen.”

Droom je stiekem van een baan of carrière waarin je het verschil gaat maken? En een hoofdrol speelt in de toekomst? Hou dat vast! En geef niet toe aan mensen die jouw droom ‘te hoog gegrepen’ vinden of dat je ‘normaal’ moet doen. Juist om die negatieve sfeer rond de gedrevenheid van jonge vrouwen weg te blazen, is er de Young Lady Business Academy (YLBA).

Tijdens de Academy week kom je terecht in een snelkookpan aan kennis en inspiratie, niet online, maar live op locatie. Jullie gaan aan de slag met het concreet maken van je professionele droom, het overwinnen van obstakels en ze inspireren je met een programma dat een vliegende start biedt voor je carrière en persoonlijke leven.

Wat kun je winnen?

  • Een gratis LIVE academy plek t.w.v. €1000,- voor editie 14
  • De academy vindt plaats op 25 t/m 29 november 2024
  • Locatie: Titaan Innovation Hub in Den Haag
  • Voor jonge dames tussen de 15 & 25 jaar

Hoe doe je mee?

  • Vul het formulier in onderaan de pagina
  • Beschrijf je professionele droom
  • Upload je CV + motivatie + recente foto
  • Meld je aan voor de Young & Free nieuwsbrief
    Dit doe je automatisch door het formulier te versturen
Winactie Elske Doets - Young lady business academy

Voor wie is de Young Lady Business Academy?

Iedereen is welkom

Omdat motivatie de allerbelangrijkste graadmeter is, zijn jonge vrouwen (15 t/m 25) van alle schoolniveaus van harte welkom! Dus ook als je nog op de middelbare school zit, ontvangen ze je met groot enthousiasme. Val je net iéts buiten de leeftijdsgrens, laat dat je niet tegen houden om je toch kandidaat te stellen. Bij de juiste motivatie kijken we of we een uitzondering kunnen maken.

Ze omarmen élk soort ambitie

Of je nu ondernemer wilt worden, een spraakmakende klimaatactivist of het verschil wilt maken in politiek, wetenschap of het corporate bedrijfsleven – het maakt niet uit. In al deze gevallen zien ze je graag tegemoet. Weet je het nog niet zeker en wil je eerst zien hoe ’t er tijdens zo’n academy week aan toegaat? Op YouTube vindt je verschillende impressies van voorgaande edities en interviews met (oud) deelneemsters.

Overwin je angst

Vaak staan jonge vrouwen op het punt om zich op te geven, maar zien ze er op het laatste moment toch vanaf. Omdat ze menen dat ze er nog niet klaar voor zijn; bepaalde vaardigheden of kennis missen waardoor ze bang zijn ‘door de mand te vallen’. Alsjeblieft, laat je angst niet zegevieren! De YLBA gaat niet om wat je al kan of beheerst, maar om je (grootse) dromen, de bereidheid (van elkaar) te leren en open te staan voor nieuwe kennis en ervaring. Óók indien je nog geen exacte ‘droomcarrière’ voor je ziet, maar wél de ambitie hebt om daar tijdens het programma aan te werken: schrijf je vooral in!  

Deelname kost je niets

In samenwerking met Elske Doets mogen we 2 academy plekken weggeven.
Het programma t.w.v. 1000,- euro per deelneemster wordt volledig vergoed door stichting YLBA.

Omringd door rolmodellen

Op de YLBA word je één week lang omringd door inspirerende rolmodellen die ooit – net als jij – een toekomstdroom hadden en eventuele tegenslag of tegenstand hebben overwonnen. Met hen aan boord heeft de Young Lady Business Academy bewezen jonge vrouwen over die cruciale drempel – toegeven dat je voor de top gaat en onbevreesd je passie gaat volgen – heen te kunnen helpen. Hiervoor creëren we, samen met hen een positieve omgeving, waarin je niet alleen gezien wordt, maar – heel belangrijk – waarin je, je ook veilig voelt.

Belangrijke data:

Kennismaking & pitch-rondes (digidates):  31 okt & 1 november 2024
Er vindt altijd een kennismakingsgesprek plaats d.m.v. een digitale pitch via MSteams.
Deze geef je voor Elske en een ander jurylid. Hierin pitch je in maximaal vijf minuten wat je ambitie en droom is. De kennismaking duurt tussen de 15 – 20 minuten.

Academy-week:  25 t/m 29 november 2024 
Let op! Live op locatie.
Titaan Innovation Hub in DEN HAAG 

Finaledag:
Editie 13 en 14: 6 of 10 januari 2025
* Onderaan pagina

Schrijf je nu in voor onze winactie

Dit kun je winnen tijdens de YLBA finale dag in 2024

Meedoen aan de Academy is het voornaamste, en onderdeel worden van het Alumni netwerk al een winst op zich. Toch heeft YLBA ook een finale-element, inclusief een aantal prijzen. Bedoelt als (extra) aanmoediging en tevens eerste kennismaking tussen de twee edities van dezelfde jaargang. De finale vindt altijd plaats in de kerstvakantie of eerste week van januari en wordt – net als de Academy – live georganiseerd. Voor evt. finalekandidaten in het buitenland is digitale deelname mogelijk.

Hoofdprijs Persoonlijk jaarmentorschap door Elske: een jaar lang 1-op-1 mentorschap met Academy oprichtster en Zakenvrouw van het Jaar Elske Doets. Dit om jou te helpen tijdens de periode van een geheel jaar na het afronden van de Academy. Binnen het mentorschap leer je niet alleen van adviezen en inzichten, ook helpt ze jou om de lessen van YLBA te verdiepen, motiveert ze je om verdere stappen te zetten richting je professionele droom én heb je een streepje voor bij de verschillende netwerkevents als haar persoonlijke introducée.

ECE Get Started beurs Beschikbaar gesteld door het Erasmus Centre for Entrepreneurship alsook een speciale prijs (indien van toepassing) in samenwerking met de Hogeschool Utrecht, voor degene die het meest veelbelovend en vol innovatiekracht het eigen familiebedrijf overneemt.

Business plan trajectbegeleiding Beschikbaar gesteld door The Orange Mill. Deze prijs is voor de twee meest veelbelovende, startende ondernemers en helpt hen om tot een solide business plan te komen.

Kennismakingstraject Rijksoverheid gereserveerd voor de beste deelneemster, die een hoge overheidsfunctie (ministerschap bijvoorbeeld) ambieert. Zij wordt na de Academy uitgenodigd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, waar je nieuwe contacten opdoet en de achterkant van het diplomatieke spel van nabij gaat meemaken.

BrainCompass Een ontzettende waardevol en neurowetenschappelijk gevalideerd ontwikkel-assessment beschikbaar gesteld door Braincompass Nederland, zodat je inzicht krijgt in hoe je natuurlijke talenten verder te ontsluiten en in te zetten.

*Overig Bovengenoemde prijzen zijn indicatief én onder voorbehoud van wijzigingen. Tijdens verschillende edities kan het voorkomen dat corporate partners, sponsoren of rolmodellen (zomaar) een extra prijs beschikbaar stellen.. Dus: fingers crossed!