De Saffier edelsteen

Saffier edelsteen blog Young & Free Jewelry

Oorsprong Saffier edelsteen

De Saffier bestaat al eeuwen en de oorsprong gaat terug tot de oudheid. Het is een kostbare edelsteen die al duizenden jaren wordt gebruikt in sieraden, kunst en decoratie.

Saffier wordt op veel plaatsen in de wereld gevonden, maar wordt meestal geassocieerd met India en Sri Lanka. Deze landen hebben de oudst bekende afzettingen van saffieren, die al sinds minstens 800 voor Christus worden gedolven. Saffieren uit deze gebieden staan bekend om hun diepblauwe kleur en helderheid.

Saffieren worden ook gevonden in andere delen van de wereld, zoals Myanmar, Thailand, Cambodja en Vietnam. De saffier edelsteen is de laatste jaren steeds populairder geworden door zijn schoonheid en veelzijdigheid. Het wordt gebruikt als accentsteen in verlovingsringen of als midden steen omringd door diamanten of andere edelstenen.

Saffier is een prachtige edelsteen die al eeuwenlang voor sieraden wordt gebruikt. Het is een van de vier traditionele edelstenen, samen met diamant, robijn en smaragd. Saffieren zijn er in veel verschillende tinten, van diepblauw tot lichtroze. Ze zijn een populaire keuze voor verlovingsringen vanwege hun duurzaamheid en schoonheid.

De hardheidsschaal van Mohs

De hardheidsschaal van Mohs is een schaal die mineralen rangschikt van zacht naar hard. Het wordt gebruikt om de hardheid van edelstenen, zoals Saffier, te meten. Saffier is een van de hardste natuurlijke materialen die bekend zijn, met een Mohs-score van 9 op 10. De meest gewilde slijpvormen voor de Saffier edelstenen zijn de ronde, ovale en cushion vorm.

Hoe bepaal je de prijs van Saffier?

De prijs van een Saffier edelsteen wordt net zoals de Diamant bepaalt door de 4 C’s die staan voor carat, clarity, color en cut.

  • Carat – karaat
  • Clarity – zuiverheid
  • Color – kleur
  • Cut – slijpvorm

Als je zelf een gouden ring met Saffier wilt bestellen en wilt beoordelen of de edelsteen van goede kwaliteit is, let dan op de transparantie en zuiverheid. Transparantie wilt zeggen, de doorschijnendheid van de edelsteen. En de zuiverheid heeft te maken met het aantal insluitsels in de edelsteen,

Een saffier is het meest waardevol wanneer het een diepe kleurintensiteit bevat. Bij blauwe saffier is dat de typerende korenbloemblauwe kleur. Zodra een Saffier te donker van kleur is heeft dit vaak een negatief effect op de schittering en helderheid van de edelsteen. Hierdoor daalt de waarde van de steen.