Young & Free Fotoshoots

Mooie en duidelijke foto’s zijn erg belangrijk voor een goede uitstraling, maar hoe gaan de fotoshoots er bij Young & Free Jewelry eigenlijk aan toe?
Jij ziet het eindresultaat, maar achter de schermen gebeurt er een hoop om tot dat resultaat te komen.
Daarom vinden we het leuk om een aantal fotoshoots uit te lichten en je een kijkje achter de schermen te geven.

Het begint allemaal met een duidelijk plan. We bedenken wat ons doel is met de fotoshoot, dan welke sieraden we willen gebruiken en vervolgens stellen we een team samen.  Natuurlijk kan deze volgorde wat verschillen, we laten ons vooral leiden door een hoop inspiratie en creativiteit.

Meestal werken we samen met een fotograaf, make-up – en haarstylist en 2 modellen. Een team met ieder zijn eigen expertise dus.
En wat we telkens zo gaaf vind om te zien is dat wanneer je de juiste mensen bij elkaar zet er magische ideeën en resultaten tot stand komen.

Wanneer je de juiste mensen bij elkaar zet,
komen er magische ideeën en resultaten tot stand.

We nemen je graag mee naar onze eerste fotoshoot voor de ‘Less is more’ & ‘Attractive Reflective’ collectie, ongeveer anderhalf jaar geleden.
Op het strand spraken we af met Arjan ( de fotograaf ), waar ik al  vaker mee had samengewerkt met persoonlijke fotoshoots.
Arjan is een onwijs toffe man, die nu de vaste fotograaf is geworden van Young & Free.
Alhoewel er zeker mooie foto’s gemaakt zijn, merkte we wel dat sieradenfotografie een andere tak van sport is. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om het model helemaal op de foto te zetten.  En de nadruk moet altijd op het sieraad liggen. Vanuit deze ervaring hebben we elke fotoshoot ontzettende stappen gezet om tot dat perfecte plaatje te komen.

 

Voor de collectie ‘Time For Chains’ hebben we voor de eerste keer samengewerkt met een groter team.
Holanda, een goede make-up – en haarstylist versterkte ons team. En wat een verschil is het als het haar en de make-up professioneel worden aangebracht! Iemand die dus echt niet meer kon ontbreken in onze volgende shoots.
Het leuke aan deze shoot was ook dat we voor het eerst samenwerkten met een model die we niet kende, spannend, maar het had niet beter uit kunnen pakken.

We hadden afgesproken in het appartement van Arjan.
De slaapkamer werd helemaal omgebouwd tot studio en de keukentafel transformeerde in één grote make-up tafel.

Zo zie je dat je met creativiteit en verbeeldingskracht erg ver kan komen!

 

Make-up Time For Chains

Dan.. de laatste fotoshoot waar we het vandaag over gaan hebben en waar we stiekem ook het meest trots op zijn.
De ‘ Choose Your Passion ‘ fotoshoot en deze collectie is ontstaan door de realisatie dat voldoening halen uit het geen wat je doet, erg belangrijk is voor een positieve mindset. Daarom hebben wij twee modellen uitgekozen met beide een passie, die we vanuit Young & Free mooi konden uitlichten.
Op die manier kunnen we elkaar inspireren om het beste uit jezelf te halen en op zoek te gaan naar je passie, als je die nog niet gevonden hebt.

Deze keer hadden we afgesproken in de studio van Arjan, waar we gebruik konden maken van veel verschillende achtergronden.
Het grote verschil met de andere fotoshoots die we hebben gedaan, is dat we ons nu ook veel hebben gefocust op het creëren van korte video’s met de boodschap ‘kies je passie’. De tatoeages en piercings maken de foto’s ook echt helemaal af!

Ben je benieuwd naar de nieuwe collectie? Check dan onze ‘Choose your passion’ sieraden!

Y&F backstage choose your passion