Choose Your Passion

Voldoening halen uit het geen wat je doet, erg belangrijk, maar we kennen allemaal wel iemand die dit niet ervaart.
Misschien herken je jezelf er wel in.

De collectie ‘Choose Your Passion’ is ontstaan door de overtuiging dat je positiever in het leven staat, zodra je energie haalt uit het geen wat je doet.
Zeker in tijden van het coronavirus, waarin normale bezigheden wegvallen is het nog belangrijker om dingen te ondernemen, waar je energie uit haalt. Dit kan van alles zijn denk bijvoorbeeld aan, die oude hobby die je weer oppakt, een sport, een nieuwe vaardigheid leren en ga zo maar door.
Dit is precies de rede, waarom wij mensen laten zien in onze fotoshoots, die één (of nou ja twee dingen) gemeen hebben. Ze zijn gepassioneerd in wat ze doen & houden van sieraden.

Op die manier willen we jou aan het denken zetten en je motiveren om ook iets te vinden waar je gepassioneerd over bent.

Voor de collectie ‘Choose Your Passion’ hebben we samengewerkt met Lamin & Maxime. Een prachtig power koppel die zich niet laat tegen houden door meningen van anderen en volledig hun eigen weg kiezen.
Lamin’s passie is skateboarden en Maxime’s passie is fotograferen. Daarnaast delen ze een gemeenschappelijke passie, namelijk het verspreiden van kennis en waarde toevoegen aan het leven van iemand anders, zonder hier iets voor terug te verwachten. Wil je meer lezen over hun reis?
Check dan www.wespreadsmiles.com

Voor de fotoshoot hebben we ons gefocust op het skateboarden en fotograferen.

Ontdek wat jouw passie is en ga ervoor!

Om je meer inzicht te geven over beide passies hebben we een interview afgenomen met Lamin & Maxime.

Lamin

1. Wanneer ben je begonnen met skateboarden?
Ik ben begonnen toen ik nog op de basisschool zat.. ik denk dat ik een jaartje of 10 was of iets dergelijks. Toen was het vooral rijden en verder niet zo veel. Ik ben pas trucks gaan proberen toen ik een jaar om 12 was.

2. Wat betekent skateboarden voor je?
Het is voor mij een soort therapie. In het hier en nu zijn en nergens anders.

3. Wat in het skateboarden maakt jou gelukkig?

Het aanwezig zijn in dat moment en de succes belevingen. Als je een (nieuwe) trick landt heb je het puur aan jezelf te danken. Dat gevoel is heerlijk!

4. Wat is het minst leuke moment geweest tijdens het skateboarden?
Op je plaat gaan, 80000x een trick doen voordat je hem daadwerkelijk landt en onder de knie hebt.

5. Heb je, je daardoor laten tegenhouden?
Ja. Ik brak mijn arm toen ik 15 was en stopte met skaten, maar ik heb het uiteindelijk gelukkig wel weer opgepakt.

6. Waar zie je jezelf over 5 jaar?
Reizend over de wereld en in elke plaats waar ik ben de dopeste skatespots op te zoeken.
 
 
Maxime

1.  Wanneer ben je begonnen met fotografie?

Al sinds ik mij kan herinneren vind ik het leuk om beelden vast te leggen, op deze manier kan ik altijd terug kijken naar een herinnering. Sinds een jaar heb ik een camera aangeschaft die mee kan met het reizen en onze prachtige avonturen kan vastleggen. Sindsdien ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in fotografie met mijn camera.
 
2. Wat betekent fotografie voor je?
Ik heb altijd al veel fantasie gehad en daardoor gaat mijn aandacht als ik bijvoorbeeld ergens loop naar kleine details, die een ander niet opvalt. Van een klein beestje tot een tekening op een muur, door middel van fotografie ben ik in staat om mijn visie op de wereld vast te leggen en te onthouden.
Het is voor mij een tool om weer terug te gaan naar een moment waardoor ik meteen weer terug ben op die plek; ik ruik de geuren, zie de kleuren en voel de temperatuur om mij heen. Alsof het bijna een fysieke gewaarwording is.
 
3. Wat is het mooiste moment dat je hebt vastgelegd?
Tijdens mijn reis in India heb ik de meest prachtige gebieden mogen zien, mensen leren kennen en levenslessen mogen op doen. Toen wij in Pushkar -de heilige stad in Rajasthan, India- waren vorig jaar hebben wij een route naar een tempel gelopen. Deze was lang en werd steeds stiller met treden die minimaal 70cm hoog waren. Toen we eindelijk boven waren aangekomen was er een adembenemend uitzicht. De goud/roze gloed van de ondergaande zon, overal liepen aapjes, het uitgestrekte woestijnachtige landschap en het uitzicht op de prachtige stad Pushkar.
 
4. Heb je ook wel eens een minder leuk moment ervaren tijdens het fotograferen?
Zeker, tijdens ons bezoek aan de Jama-Mashid in old-Delhi werden we overladen met nieuwe indrukken. Het was het perfecte moment om deze bijzondere plek vast te leggen. We liepen wat verder door naar de Moskee toe, naast de moskee was er een groot leeg veld. Tenminste, dat dacht ik. Ik wilde dit vastleggen en voordat ik het in de gaten had stonden de mooiste kinderen die ik ooit heb gezien voor mij, achter het hek. Zij woonde op dit veld, op dekens en oude dozen aan een kampvuur. Er werd meteen een baby bijgehaald die de blauwste ogen had die ik ooit heb gezien, voor de mensen die Game of Thrones hebben gekeken, zo blauw als de Night Walkers. De kids hadden in de gaten dat wij foto’s wilde maken en begonnen te bedelen, waarop ik het niet meer prettig vond om foto’s te maken. Het voelde alsof ik een indringer was in hun huis en dat voelde niet goed. Ik deed de camera weg en vervolgens hebben we gezocht naar eten dat we nog bij ons hadden om aan de kleintjes te geven. Sinds dat moment ben ik heel erg waakzaam op de privacy van mensen en waar ik mij bevind.
 
5. Heb je, je daardoor laten tegenhouden?
Nee, maar het heeft me wel een ander perspectief gegeven. In mijn beleving is het ontzettend belangrijk om altijd aan de ander te denken. Wat voor jou een ‘mooi’ moment kan zijn kan voor de ander heel ingrijpend zijn, helemaal als je ergens bent waar je de cultuur nog niet goed begrijpt.
 
6. Waar zie je jezelf over 5 jaar?
Op een warme plek in het buitenland, het liefste ergens in zuidoost Azië, genietend van ons simpele leven. Wakker worden wanneer de zon op komt, samenwerken met de lokale bevolking om verbeteringen door te voeren om vervolgens een duik in de zee te maken, terwijl de zon ondergaat.
 
 
Kortom, ontdek wat jouw passie is en ga ervoor! Er zijn zoveel mogelijkheden in dit leven, wat er in resulteert dat er altijd wel iets is, waar jij je voldoening uit kan halen. Heb je al een passie? Daar zijn we natuurlijk erg benieuwd naar! Laat het ons weten in de reacties en inspireer anderen met jouw verhaal.